İzmir Büyükşehir, Anadolu Caddesi'ne dört üst geçidi hizmete açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Soğukkuyu, Dedebaşı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü ve Balatçık'ta tamamladığı yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitleri törenle hizmete aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam maliyeti 4 milyon 700 bin TL'yi bulan üst geçitlerle birlikte Anadolu Caddesi üzerindeki geçit sayısı dokuza yükseldi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sadece Anadolu Caddesi'ne 207 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi. Aliağa?Menderes raylı sistem hattı için 650 milyon TL harcadıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, kamulaştırma çalışmaları için sekiz yılda 740 milyon TL ödediklerini kaydetti. Kocaoğlu, "Büyük Çiğli ve Harmandalı kavşaklarını hizmete aldık. Evka?5 ve Ulukent kavşaklarını yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Aliağa-Menderes hattı kapsamında yaptığımız üst geçitlerin yanısıra Anadolu Caddesi'ne dokuz adet yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçit yaptık." dedi. Anadolu Caddesi'nin bir bölümünü 2006 yılında, geri kalan büyük bölümünü ise 2008 yılında Karayolları'ndan devraldıklarını söyleyen Kocaoğlu, devir işlemlerinin ardından çalışmalara başladıklarını ve yatırımlarına devam ettiklerini belirtti. Kocaoğlu, 2002 ve 2003 yıllarında Anadolu Caddesi'nde karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybeden Ali Uzun, Ahmet Uzun ve Mustafa Yavuz'un yakını Şaban Uzun'a da başsağlığı diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber