Malatya'ya yüksek güvenlikli cezaevi yapılacak

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'daki mevcut cezaevinin yüzde 140 doluluk oranına ulaştığını, kentte yüksek güvenlikli cezaevi yapılması için Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Adliyesi'nde Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay'ı ziyaret etti. Şehre yeni bir adliye ve cezaevi yapılması hususunda girişimleri olduğunu söyleyen Çalık, 6 ay gibi bir sürede cezaevi için projelere başlanacağını ifade etti. ?Malatya'ya yüksek güvenlikli cezaevi yapılması için çalışmalarımız sürüyor'' diyen Çalık, şöyle konuştu: ?Malatya'daki cezaevi kurumlarımızla ilgili olarak Adalet Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde Malatya'da bir tane yüksek güvenlikli cezaevi yapmayı programlıyoruz. Bu yüksek güvenlikli cezaevinin Akçadağ mıntıkasında yapılmasıyla ilgili olarak sözünü almış bulunmaktayız. Yine 2 tane L tipi cezaevi yapılması ve bir tane açık cezaevi yapımı da programlarımız içinde. Son aşamaya gelindi. Malatya Cezaevi şu anda yüzde 140 oranında dolu ve çok iyi şartlarda olmadığını biliyoruz. Cezaevlerinin genişletilmesi ve daha insanı olarak düzenlenmesi gerekiyor."

Malatya Barosu Eyüp Kutlubay da yapılan ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, yeni bir adliye binası ve cezaevi konusunda müjde niteliğinde bilgiler aldıklarını belirtti. Çalık'a baro ziyareti sırasında AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber