Bolu Valiliği, dereceye giren öğrencilere cumhuriyet altını verecek

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, SBS ve LYS'de ilk bine giren öğrencilere 1, ilk yüze giren öğrencilere ise 5'er cumhuriyet altını verileceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valisi İbrahim Özçimen, 2012 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarını değerlendirdi. Özçimen, Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP)'nda il genelinde 13 puanlık artış sağlandığını belirtti. Özçimen, "2011 yılında SBS'de ilk bine 3 öğrencimiz girmişken, bu yıl 4 öğrencimiz aynı başarıyı tekrarlamıştır. Ayrıca, LYS'de ilk bin öğrenci arasına 36 öğrenci girmiş, geçen yıla göre 12 öğrenci ilave olmuştur." ifadelerini kaydetti.

Artan başarıyı değerlendiren Özçimen, "Bu başarıyı öğretmenlerimizin öğrencilerle birebir ilgilenmesi sonucu kaydettik. Her öğrenci ile birebir ilgilenildi, ev ziyaretleri yapıldı. Öğrencilerimiz, eksik oldukları konulara yoğunlaştırıldı. Bu sayede 13 puanlık artış sağlamış olduk. İlçelerde eğitim gören öğrencileri de ihmal etmedik. Bu öğrencilerin başarılarının artması için ilçelerde halk eğitim merkezleri tarafından kurslar açıldı. Bu imkânın bulunamadığı ilçelerde eğitim gören öğrenciler ise Bolu'ya getirilerek sınavlara hazırlanmaları sağlandı. Bu şartlar altında SBS ve LYS'de başarı sağlayan öğrencilerimiz ödüllendirilecek. İlk bine giren öğrencilerimize 1, ilk yüze giren öğrencilerimize ise 5'er cumhuriyet altını vereceğiz. Bu kapsamda, SBS ve LYS'de dereceye giren öğrencilerimize 40 cumhuriyet altını vereceğiz." ifadelerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber