Kadirli'de çift tapulu arsa iddiası

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir mahalledeki bazı arsaların birden fazla tapusunun olduğu iddia edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu ilginç olay, Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi'nde ortaya çıktı. Mağdurlardan Mustafa Özdemir, 1983 yılında Nazife Ayrancı'dan senet yoluyla arsa aldığını ve ev yaptığını belirterek, " 2005 yılında tapu kadastro ekiplerinin mahalleye gelip ölçüm yaptığını anlatan Özdemir, " O dönemde mahalleye gelen memurlar kimseye bir şey sormadan ölçümlerini yapıp gitmişler. Mahallede herkesin arsasında kayma ve azalma var. Hatta ellerinde tapu olanların çoğunun tapusu başka isme çıkıyor. Yani aynı arsaya ait iki tapu var ortada. Bu nasıl bir şey anlamadım. Benim elimdeki tapuya göre arsa bana ait fakat tapuya gidip sorunca arsa başkasına ait görünüyor. Bir aydır benim eve ve komşuların ev ve arsalarına müşteri gelip gidiyor. Yani arsanın yeni sahibi buraları satılığa çıkarmış. Bu yanlışlığın düzeltilmesi için komşularla toplanıp bir avukat tuttuk ve Tapu Kadastro Müdürlüğü'nü mahkemeye verdik.? dedi.

Mustafa Özdemir gibi mağdur olan ailelerden İsmail Avcı ise yaşanan olaya anlam veremediğini belirterek haklarını mahkemede arayacaklarını belirtti.

Mahallede çift tapu nedeniyle mağdur olan diğer ailelerin isimleri ise şöyle: Murat Önüt, Mehmet Palas, Ahmet Korkmaz, Ayşe Gökdel ve Ali Teberik.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber