İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bugün için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan uyarıya göre, İstanbul Boğazı çevresi ve Anadolu yakasında öğleden sonra başlayan kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü yağışın, akşam saatlerine kadar etkili olacağı bildirildi.

İlgililerin ve vatandaşların, kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, lokal su baskını, yıldırım ve yerel dolu gibi risklere karşı dikkatli olmaları istendi.

Yarın İstanbul'da havanın az bulutlu, en düşük sıcaklığın 24, en yüksek sıcaklığın ise 33 derece olması bekleniyor.

HASTANEDE ?ACİL' ÖNLEMİ ALINDI

İstanbul'da dün yaklaşık 20 dakika süren sağanak yağış nedeniyle hayat felç olmuştu. Yağmur suları Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine kadar girmişti.

Dün güçlükle yağmur sularını boşaltan hastane personeli, bugün yağmura karşı kum torbalı önlem aldı. Çuvallara doldurulan kumlar acil bölümün başladığı yokuşa dizildi. Böylece dünkü manzaraların yaşanması önlenmiş oldu.

YARIM SAATLİK YAĞMUR SELE NEDEN OLDU EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Anadolu yakasına özellikle Sultanbeyliği, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerinde öğleden sonra yağan şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu.Yalnızca yarım saat süren yağış rögar hatlarını ve atık su kanallarını patlattı. Yağış neniyle bir çok araç suda mahsur kaldı. Vatandaşlar, araçlarını kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Bu arada, su baskını olan yerlere itfaiye ekipleri sevk edildi.Vatandaşlar ara sokaklarda biriken yağmur sularını evlerine girmesini engellemek için küreklerle kanallara tahliye ettiler.

Yağış nedeniyle Sultanbeyliği Fatih alt geçidi suyla doldu. Zabıta ekipleri her iki yönden de tüneli araç trafiğine kapattı.Vatandaşlar her yağmur yağdığında buranın kapandığının belirterek ?oltalarımızı alıp balığa gideeğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber