Nevşehir'de Kur'an öğreticilerinin eğitimi tamamlandı

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından aday Kur'an kursu öğreticileri için düzenlenen 'Temel ve Hazırlayıcı Hizmet İçi Eğitim Kursu' sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kur'an Kursu aday öğreticileri meslekleri ile ilgili konularda İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcısı Ali Gülden, Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, Acıgöl İlçe Müftüsü Yaşar Bolat, Şube Müdürü Mustafa Aktaş, Vaiz Gülşen Yeni, Vaiz Melahat Turşucu ve Rehber Öğretici Fatih Aydın'dan ders aldı.

Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim Kursu'nda 40 gün eğitim gören öğreticiler derslerini Nevşehir Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi salonlarında yaptılar.

İl Müftüsü Yakup Öztürk başkanlığındaki komisyon tarafından sınava tabi tutulan aday öğreticiler uygulamalı eğitimden geçerek, memur olmayı hak edecekler.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre aday memurlar 10 günden az olmamak üzere temel eğitim, 30 günden az olmamak üzere de hazırlayıcı eğitim almak ve bunlardan başarılı olmak zorunda olduklarını belirterek, "Biz de bu hizmeti planlamış ve tamamlamış bulunuyoruz. İnanıyorum ki, kurs boyunca çok iyi iletişim sağlanmış ve öğreticilerimiz hem bilgilerini tazelemiş, geliştirmiş hem de göreve motive olmuş durumdalar. Görev mahalline bir an önce gidip öğrencileri ile buluşmanın heyecanını yaşamaktalar. Bu konuda hepsine inanıyor ve güveniyorum. Şimdiden başarılar diliyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber