Erzurumlular Mamak'ta buluştu

Hemşehrileri buluşturan Mamak Belediyesi, Erzurumluları bir araya getirdi. Ramazan eğlencelerinin öncesinde bin 500 kişilik iftar yemeği düzenleyen Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), âşıkların atışmasından, Erzurum Bar'ına kadar geleneklerini yaşatma fırsatı buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programda kendisi de Erzurumlu olan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Programa, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Mamak Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, ESAV Mamak Şube Başkanı Recep Güleç, STK'lar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ESAV'ın düzenlediği programda konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hemşerilerin düzenlediği organizasyonlarla kültürlerin gelecek nesillere aktarıldığını söyledi. Akgül, "Erzurum'un burada yaşandığını görmek beni çok mutlu etti. Farklı kültürlerle birlikte Erzurum kültürünün de burada tanıtılması bizleri gururlandırıyor. Ramazan ayı, sazını yürekten okuyan âşıklar gibi, yürekle konuşulan, yürekten dinlenen bir ay. Geceyi düzenleyen ESAV vakfına, yönetimine çok teşekkür ediyorum.? dedi.

ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur da bu türk organizasyonlarla kardeşlik bağlarının, hemşehri dostluğunun pekiştiğini söyledi. Aksungur, ?Amacımız hemşerilerimizle bir araya gelerek, dostluğumuzu, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek. Erzurum, türküleri, folklorik değerleri ve yetiştirdiği büyükleri ile büyük önem kazanır. Yüzlerce hemşerimiz bugün bu alanda kardeşlik coşkusunu birlikte yaşadı. Bize bu fırsatı veren Mamak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber