Hayırsever aileden eğitime destek

Hayırsever iş adamları Şerafettin ve Cemalettin Dinçer kardeşler, Zile ilçesindeki Ticaret Meslek Lisesi'nin onarımını ve ek binasının yapımını üstlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zile'de bulunan Ticaret Meslek Lisesi'nin onarımı ve ek binasının yapımı için hazırlanan protokole, Vali Şerif Yılmaz ve hayırsever iş adamı Cemalettin Dinçer imza attı. Vali Yılmaz'ın makamında düzenlenen imza töreninde konuşan Cemallettin Dinçer, yaptıkları çalışmalarda devletin yanlarında olduğunu bildiklerini söyledi.

Eğitime destek vermeye çalıştıklarını belirten Dinçer, "Bu işi seviyoruz, bir de paylaşmayı seviyoruz. Malum insanlar bir gün dünyayı terk etmek zorunda. Kimse bir şey götüremiyor. Hazır elimiz kolumuz çalışırken bu tür şeyleri yapmak zorundayız. Devletimiz her şeyi yapacak düşüncesi çok yanlış. Şu anda imkanı olan herkesin taşın altına elini koyması lazım. Ama bazı kimselerin maalesef cebinde akrep var, girmiyor eli bir türlü. Yıllardır ben bunu söylüyorum, bu işi yapmaları lazım. Biz çok zengin değiliz, kazandığımızı paylaşıyoruz" dedi.

Vali Yılmaz ise Tokat'ta en fazla hayır sahibi olan ailelerden birinin Dinçer ailesi olduğunu belirterek, "Dinçerler ailesine İstanbul'da kazanıp memleketimize, Tokat'a hayır yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Tokat'taki bütün hayır işlerinde aile olarak hep yanımızda gördük. Bundan sonra da yardım yapacaklarına ben eminim. Bu, diğer hemşehrilerimize de örnek olur diye diliyorum" dedi.

İmza töreninde Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da hazır bulundu.

-Dinçer kardeşlerin yaptığı yatırımları-

Hayırsever Dinçer kardeşler, ilk olarak Zile'ye 1999 yılında 18 derslikli Zile Dinçerler 75'inci Yıl Anadolu Lisesini yaptırdı. Dinçer Kardeşler, daha sonra ise 28 derslikli Zile Dinçerler Lisesi'ni, 12 derslikli Zile Dinçerler Lisesi ek binasını, 24 derslikli Zile Atiye-Bekir Dinçer İlköğretim Okulu'nu, Zile'de tam teşekküllü Şeraffettin Dinçer Sağlık Ocağı ve tam teşekküllü Cemallettin Dinçer Sağlık Ocağı'nı, Zile Dinçerler Kız Öğrenci Yurdu'nu, Zile Dinçerler Çocuk ve Aile Parkı'nı ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksek Okulu ve Uygulama Oteli'ni yaptırdı.

Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber