Şemdinli'deki terör operasyonları

Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, terör örgütüne yönelik 22 Temmuz'da başlatılan operasyonların devam ettiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şemdinli Derecik kırsalında 15 gün önce başlayan terör örgütü PKK mensuplarına yönelik icra edilen operasyonların hava destekli olarak devam ettiğini kaydetti.

Güvenlik güçlerinin bölgede güvenliği sağlayabilmek için arazi arama ve tarama faaliyetlerini de sürdürdüğünü ifade eden Gençtürk, şunları söyledi:

"Operasyon özellikle Bağlar köyüne bağlı Yiğitler mezrası yakınlarında yoğunlaşmış durumdadır. Vatandaşların zarar görmemesi için ulaşıma kapatılan Derecik karayolu yarın sabah itibarıyla köylerine gitmek isteyen ve ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlarımız için geçici bir süreliğine açılacaktır. Bölgede devam eden operasyonların bir hafta içinde sonuçlanacağını tahmin ediyoruz. O zaman yol tamamen ulaşıma açılmış olacaktır."

Terör olayları sebebiyle 24 ailenin geçici olarak ilçedeki yakınlarının yanına yerleştiğini anlatan Gençtürk, göç eden ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nce birey sayısına göre 300 ile 900 lira arasında para yardımı yaptıklarını vurguladı.

Muhabir: Mesut Varol

Yayıncı: Yahya Öylek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber