Meslek lisesi öğretmenleri bomba imha robotu yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli 3 öğretmen, 200 metre uzaktan kumanda edilebilen bomba imha robotu yaptı.

Bomba imha robotu, Gaziantep Emniyet Müdürü Abdullah Bolcu ve terör uzmanlarının katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Robotu inceleyen Emniyet Müdürü Bolcu, robotun hacim olarak biraz daha büyütülmesi gerektiğini ancak verilen görevi kusursuz şekilde yerine getirdiğini görmekten mutlu olduğunu söyledi. Bolcu, robotun emniyet teşkilatına büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti.

Öğretmenlerin kısıtlı imkanlarla başarılı bir çalışma yaptığını belirten Bolcu, biraz daha geliştirilecek robotun seri üretimine geçilmesinin de Türkiye gibi terörle mücadele eden ülkelerin özellikle şüpheli paket imhaları sırasında can kaybını en aza indireceğini düşündüğünü söyledi.

Robotu, Elektrik-Elektronik Bölümü öğretmenlerinden Salih Başaran, Erkan Bahar, Serkan Karacan 7 ayda yaptı. Erkan Bahar ile Serkan Karaca, böyle bir aracı geliştirme nedenlerinin polis sevgisinden kaynaklandığını, en kısa zamanda robotun eksiklerini giderip seri üretim için Gaziantepli işverenlerden yardım isteyeceklerini belirtti. Mucit öğretmenler, 600 YTL'ye mal olan bomba imha robotunun maliyetinin seri üretime geçilmesi halinde daha da düşeceğini kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber