Yozgat'ta Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı

Güneydoğu Asya'da bulunan Myanmar'ın Arakan Bölgesi'nde yaşayan Müslüman halk için Yozgat'ta yardım kampanyası başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Valisi Necati Şentürk başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, İl Müftüsü Nuh Korkmaz ve ilçe müftüleri katıldı. Vali Şentürk, Arakan Bölgesi'nde yaşayan Müslüman halka karşı son dönemde iyice artan şiddet hareketleri nedeniyle evsiz kalan ve yurtlarını terk eden binlerce insana yardımcı olmak amacıyla bir yardım kampanyası başlatıldığını söyledi.

Vali Şentürk, "Bilindiği üzere, Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge ile Myanmar'ın Arakan Bölgesi'nde yaşayan Müslüman halk için ülke genelinde yardım kampanyası başlatılmış bulunmaktadır. Biz de Yozgat Valiliği olarak Arakan Bölgesi'ndeki Müslüman halka karşı, son dönemde iyice artan şiddet hareketleri nedeniyle evsiz kalan ve yurtlarını terk eden barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya olan din kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmayarak yardım kampanyası düzenledik. Yozgatlı ve Yozgat'ta yaşayan vatandaşlarımız, bu acıları paylaşarak Myanmar'ın Arakan Bölgesi'nde yaşayan Müslüman halka her türlü yardım ve desteği sağlayacağına inancım tamdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber