Havalar nasıl olacak?/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Çankırı ve Ankara'nın kuzeydoğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop ve Samsun ile Ordu'nun batı kesimlerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2), öğle saatlerinden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ VE YEREL ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sinop ve Samsun ile Ordu'nun batı çevrelerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2), öğle saatlerinden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kırıkkale, Yozgat, Sivas ile Ankara'nın kuzeydoğu kesimlerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop çevrelerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu'nun batı kesimlerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber