Kazan Belediyesi Zabıtası'na güneş enerjili akıllı bina

Kazan Belediyesi, Salı Pazarı'nda bulunan ve zabıta noktası olarak kullanılan hizmet binasını yıkarak yerine güneş enerjisi ile kendisini ısıtıp soğutabilen hizmet binasının temelini attı. Pazar yerinde düzenlenen törene Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Özkoç, belediye ve il genel meclis üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ertürk Kazan'da son sekiz yılda çok şey değiştiğini belirterek, "Kazan gelişmişlik sıralamasında Ankara'nın dış ilçeleri içinde birinci sıradadır. Kısa zamanda bu denli hızlı bir gelişim ve değişim geçirmesi Kazan üniversite öğrencileri için de tez konusu olmuştur." dedi.

Halka hizmeti her şeyin üstünde tuttuklarını ifade ederek, "Biz enerjimizi kısır siyasi çekişmeler yerine hükümetimizin, Ankara Büyükşehir Belediyemizin ve Kazan Belediyesinin de imkanlarını birleştirerek, ilçede oluşturulan ortak akıl doğrultusunda halkımıza daha iyi hizmet için kullanmanın gayret içindeyiz." diye konuştu.

Başkan Ertürk konuşmasında temeli atılan zabıta ve işçi borsası hizmet binası hakkında da bilgi verdi. Türkiye'nin örnek zabıta hizmet binalarından birisi olacağını belirten Ertürk, "423 metrekare inşaat alanına sahip hizmet binamızın en önemli özelliği güneş enerjisiyle kendisini ısıtıp soğutabilen akıllı bina teknolojisine sahip olmasıdır. Binanın giriş katı ise işçi borsası olarak kullanılacak ve iş için gelen vatandaşlarımıza çay ve çorba ikram edilecektir." dedi.

Konuşmaların ardından dua edilerek kurban kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber