Malatya altyapısı elektronik ortamda yönetiliyor

Malatya Belediyesi, doğalgaz, elektrik ve su gibi altyapı hizmetlerini Malatya Kent Bilgi Sistemi (MAKBİS) projesi çerçevesinde oluşturulan bilgi sistemleri aracılığıyla yönetiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Belediyesi'nden yapılan açıklamaya, Bilgi İşlem Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlatılan Malatya Kent Bilgi Sistemi (MAKBİS) projesi çerçevesinde gerçekleştirilen Altyapı Bilgi Sistemleri çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Daha önce radar taraması, uydu çekimi ve 360 derece panoramik kamera çekimiyle temelleri atılan sistemin, kurum içi ve kurumlar arasında kullanılmaya başlandı. Sistem yakın zamanda tamamen online ve elektronik bir yapıya dönüştürülecek.

Coğrafi Bilgi Sistemleri'nin, içme suyu, atık su, doğalgaz, haberleşme, elektrik gibi altyapı bilgileriyle bunlara ait üst yapılar arasındaki ilişkileri içeren Altyapı Bilgi Sistemlerini de kendi bünyesinde barındırıyor. MAKBİS projesinin gerçekleştirilmesi sürecinde ilk olarak, son teknolojiye sahip radar cihazıyla tüm yollar taranarak ve sisteme kayıtlı olmayan veya koordinatları bilinmeyen altyapı elemanları koordinatlı olarak sisteme entegre ediliyor. Ayrıca altyapıyla uğraşan diğer kamu kurum ve kuruluşlarının şebeke bilgileri sayısal ortamda alınarak sisteme aktarılıyor. Böylece, iletişim, doğalgaz, elektrik dağıtım şirketlerinin yöneticileri, emniyet, Karayolları gibi ilgili şube müdürleriyle şehrin alt ve üst dokusunu değiştiren projeler için bir araya gelinmekte ve ortak akıl çerçevesinde daha akılcı kararlar alınabiliyor. Ortak alınan kararlar sayesinde, değişik kurumlar tarafından ayrı ayrı yapılan kazıların önlenerek, iş gücü ve mali kaynak israfının önüne geçiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber