Tadilat yapılmayınca çocuğuyla birlikte sokakta kaldı

Mersin'de çocuğuyla yaşadığı evinin içi onarılmak amacıyla yıkılan kadın, ustalarla hayırsever vatandaş arasında anlaşmazlık çıkınca sokakta yaşamaya başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayırsever bir kişi geçimini çöp toplayarak sağlayan Semiha Aslan'ın (60) verdiği yaşam mücadelesine destek olmak için evin tadilattan geçirilmesini bir usta ile anlaştı. Ancak bir süre sonra hayırsever vatandaş ile arasında anlaşmazlık çıkan usta, Aslan'ın evini yapmaktan vazgeçti.

Evinin odaları yıkılan Aslan, hayırsever vatandaşa ulaşmaya çalışsa da başarılı olamayınca, bir oğlu ile sokakta yaşamaya başladı. Diğer oğlu da Erzincan'da asker olan ve eşinden uzun yıllar önce ayrılan Aslan, evin yarım kalan tadilatının yapılması için hayırseverlerden destek bekliyor.

Bahçe Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokakta yaşayan Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, komşuların verdiği destekle yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Aslan, şöyle konuştu:

"İstanbul'dan hayırsever vatandaşın anlaştığı usta, 2 odalı evimizin içini yıktıktan sonra bir daha gelmedi. Öğrendiğime göre hayırsever vatandaş ile anlaşamamış. Evimi yaptırmayı vaat eden vatandaşa da ulaşamadım. Böyle olunca da sokakta kaldım. Evin tadilatı için yaklaşık 5 bin liraya ihtiyaç var. Bunun için yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyorum."

Mersin Valiliği'nden bir yıl süresince ayda 460 lira destek verildiğini ve ayrıca 3 ayda bir de 250 lira maaş aldığını belirten Aslan, askerdeki oğluna da yardım ettiği bu parayla geçimini zor sağladığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber