Kılıçdaroğlu: Hükümet, terörle mücadele anlayışını değiştirmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde yaşanan Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik terörist saldırıların hükümetin terörle mücadele anlayışını yeniden değerlendirmesine neden olması gerektiğini söyledi. Hükümetin bu çağrıya kulak vererek TBMM'nin olağanüstü toplanmasına katkı vermesinin artık daha da önemli hale geldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, TBMM'de grubu bulunan partilerin Meclise gelerek terörle mücadeledeki kararlılığı dosta düşmana göstermelerini istedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Foça ilçesinde askeri bir aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada bir askeri personelin şehit olması nedeniyle mesaj yayınladı. Terör örgütünün İzmir'in Foça ilçesinde gerçekleştirdiği hain saldırıyı üzüntüyle öğrendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bir askerin şehit olmasına, 10 asker ile bir sivil vatandaşın yaralanmasına neden olan saldırıyı nefretle kınayıp lanetlediğini ifade etti.

Son günlerde yaşanan Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik terörist saldırıların hükümetin terörle mücadele anlayışını yeniden değerlendirmesine neden olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu kapsamda hem terörü hem de bölgemizde yaşanan dış gelişmeleri değerlendirmek üzere CHP olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni 14 Ağustos 2012 günü olağanüstü toplantıya çağırdıklarını hatırlattı.

Hükümetin bu çağrıya kulak vererek TBMM'nin olağanüstü toplanmasına katkı vermesinin artık daha da önemli hale geldiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Milli iradenin mabedi olan TBMM, her türlü sorunun konuşulacağı, tartışılacağı ve çözümünün bulunacağı mekandır. Unutulmamalı ki TBMM'den kaçmak milli iradeden kaçmaktır. Milletvekillerine bilgi vermemek millete bilgi vermemektir. TBMM'de grubu bulunan partilere yönelik çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. 14 Ağustos 2012 Salı günü biz CHP olarak TBMM'de olacağız. Sizler de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelerek terörle mücadeledeki kararlılığımızı dosta düşmana göstermemize katkı verin. Şehit Erimiz Özkan Ateşli'ye Allahtan rahmet, ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar, ailelerine ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber