Manisa'da okul kıyafeti konusunda bu sene sıkıntı yaşanmayacak

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, geçen sene ilde okul kıyafetleri konusunda yaşanan sıkıntıların bu yıl yaşanmayacağını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetecilere, okul kıyafetleriyle ilgili yaşanan sıkıntı konusunda açıklamada bulunan Mustafa Altınsoy, bu sıkıntı yüzünden öğrenci velilerinin mağduriyet yaşadığını bildirdi. Geçen sene firmaların, anlaşarak tek firmadan satış yaptıklarını dile getiren Altınsoy, ?Böyle olunca veliler çok sıkıntı yaşadı. Bu sene veliler araştırarak kıyafet alsınlar. Tek firma üzerinden satış yapılmayacak. Manisa'da en az 4-5 firma satış yapacak.? dedi.

Okul kıyafetlerinin sık sık değiştiğini belirten Altınsoy, bundan dolayı ailelerin ekonomik yönden çok zorlandığını söyledi. Kılık kıyafet satışının ticari bir faaliyet olduğuna değinen Altınsoy, ?Öğrenci kılık kıyafetleri, gerek mevzuatımız gerekse Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 2005/85 ve 2006/23 nolu genelgeleri ile düzenlenmiştir. Ancak bu konuyla ilgili mevzuatta belirlenen esaslar ile genelgelerde yapılan açıklamaların uygulanmasında, öğrenci kıyafetlerinin seçimi öğrencilere yakışır biçimde kullanımı, denetimi ve özellikle satışı ile ilgili kamuoyundan öğrenci ve velilerden bazı yakınmalar, şikayetler müdürlüğümüze intikal etmektedir.? diye konuştu.

Okul kıyafetleri satışı yapan firmalarla ne müdürlüğün ne de okul idarecilerinin ve personel arasında yasal ve ticari bir bağ bulunmadığını belirten Altınsoy, ?Okullarımızda zorunluluk olmadıkça kıyafet değişikliğine gidilmemekte, gidilmesi gerekiyorsa okul aile birlikleri tarafından, okullarda bir sonraki yıl giyilecek kıyafetler en geç mayıs ayının ilk haftası içerisinde karara bağlanır ve ilan edilir. Her yıl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yöneticilerimiz ve personelimiz resmi yazılarla uyarılmakta, belirli firmalara yönlendirmeyi çağrıştıracak tutum ve davranışlardan kaçınmaları hatırlatılmaktadır. Söz konusu uyarılara rağmen yönlendirme yapan okul idarecileri olduğunda, velilerimiz, müdürlüğümüze dilekçe veya bizzat başvurduğunda yasal işlem yapılacaktır. Şu da bilinmelidir ki müdürlüğümüze bağlı kurumların ticari bir faaliyet yürütmesi kanunlar, yönetmelikler ve genelgelerle yasaklandığından kıyafet satışı yapması mümkün değildir. Piyasa koşullarında oluşacak tekelleşme konusunda velilerimizin şikayetlerini, müdürlüğümüze iletebilecekleri gibi nihai çözüm bulabilecekleri kurumların Tüketici Haklarını Koruma Dernekleri olduğu bilinmelidir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber