Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye'ye hizmet verecek

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite bünyesinde yeni hastane ve fakülte binasının yapılacağını söyledi. Uçar, "Tıp Fakültemiz sadece Yozgat'a ve bölgeye değil, tüm Türkiye'ye hizmet verecek." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Tamer Uçar, Erdoğan Akdağ Kampüs alanına inşa edilecek olan Tıp Fakültesi Morfoloji binası ve tam teşekküllü hastane için Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Gürdal ile biraraya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Rektör Uçar, yaptığı açıklamada, Projenin 2013 yılının bütçe planına dahil edilerek hayata geçirileceğini kaydetti.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yakın gelecekte sadece Yozgat'a veya bölgeye değil tüm Türkiye'ye hizmet verecek önemli bir sağlık merkezi olacağını ifade eden Rektör Tamer Uçar, "Tıp Fakültesi Morfoloji binası ve tam teşekküllü hastanemiz ile ilgili projemiz hazır. Projemizi Ankara'da bir dizi görüşmeler ile gerekli birimlerle de paylaştık. Projemizin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak siyasi ve bürokratik zeminde destek aldık. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi binamız ihtiyacı karşılayamayacak durumda, bu nedenle daha büyük ve tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacımız var. Tıp Fakültesi Morfoloji binası ve hastanemizin hizmete girmesi ile öğrencilerimiz Yozgat'ta eğitimlerine devam edecek." dedi.

Erdoğan Akdağ Kampüs alanına inşa edilecek olan Tıp Fakültesi Morfoloji binası ve Hastanesi'nde derslik, laboratuvar, idari ofis, öğretim elemanlarının odaları ile sosyal alanlarında yer alacağını söyleyen Uçar, "Sağlıkla ilgili birimlerin bu bölgeye taşınarak fakültenin güçlendirilmesi ile geniş bir coğrafyada bölgeye hizmet verecek bir sağlık kampüsüne dönüştürülmesini öngörüyoruz. Yeni hastane binasının yapımı bütçe görüşmelerine dahil edilerek üniversitemiz yatırım planında yer alacak. Projenin yapımı ile bölgenin ihtiyaç duyduğu hastane oluşturulmuş olacak. Bilindiği üzere yeni yasal düzenlemelerle illerin nüfusuna göre hastaneler oluşturuluyor. Bu düzenlemenin üniversite hastanesi olarak bizim sorumluluğumuzu artırdığını düşünüyoruz. Bu bilinçle tıp fakültemizi ve hastanemizi en kısa zamanda hizmete açmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Üniversite Hastanesi'nin hizmete girmesi ile Yozgat halkının daha kaliteli sağlık hizmeti alacağı ve çevre illere gitme ihtiyacının ortadan kalkacağına vurgu yapan Rektör Uçar, "Hastanemizin civar illerden hasta çekerek ilimizi üniversite olarak hem bir sağlık hem de eğitim kenti haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bunun kalkınmada geri kalmış Yozgat'ın hem ekonomik hem de kültürel anlamda ilerlemesinde büyük bir güç olacağına inancımız sonsuz. Bu konuda bizlere olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen çok değerli Yozgatlı siyasetçiler ve bürokratlarımıza da teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber