Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Manyas Gölü'ne arıtma tesisi kurulmasını istedi

Balıkesir'in Bandırma ilçesi bulunan Kuş Cenneti Milli Parkı'ndaki kirliliğe dikkati çeken Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, kuş gölüne zehir aktığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Parkta açıklamalan yapan Havutça, kirliğe yol açan faktörlerin belirlenmesi için TBMM de çalışma başlatacağını söyledi. Gölün kirlenmesine neden olan sanayi tesislerinin sahiplerine de seslenen Havutça, "Gelin cezai müeyyidelerin ötesinde vicdani ve insani sorumlulukla bu doğal mirasını yarınlara daha temiz bir şekilde taşıyarak tedbirleri birlikte alalım" dedi.

Geçmiş parkın uluslararası A sınıfı diplomanın dondurulduğuna dikkati çeken Milletvekili Havutça, bu diplomanın milli parktan alınmasının hesabını kimsenin veremeyeceğini belirtti. Milli park içerisinde bulunan bir kanalın yanına gelen Balıkesir Milletvekili Namık Havutça kanal içerisinde bulunan kirliğige işaret ederek, "Biz buralara gelerek görüyoruz, buraya hiçbir yetkili gelmiyor mu? Geliyorlarsa da bunu görmüyorlar mı? "dedi.

Kuş Cenneti Milli Parkı'nın kirlilikten kurtarılması için yapılması gerekenleri de açıklayan Havutça, "Bandırma dan gelen sanayi atıklarına devletin el koymasını gerekiyor. Çevre Bakanlığı tarafından arıtma tesisinin kurulabilir. Kurulacak arıtma tesisi masrafları gölü kirleten sanayi tesislerinden karşılanabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber