Askeri sosyal tesise milletvekili giremez

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


TSK'da görevli silvil memurların kurduğu dernek, kendilerine tahsis edilen tesiste iftar vermek istedi. İzin için davetli listesini MSB'ye gönderdi. Personel?Daire Başkanı Albay Yüksel, ?Yönerge gereği milletvekillerini tesislere alamayız? dedi.


TSK'DA bünyesinde görev yapan sivil memurların kurduğu dernek SİMED, sivil memur misafirhanesinde iftar yemeği programı yaptı. Yemeğe, AK Parti milletvekili emekli Tuğgeneral Şirin Ünal, CHP milletvekili Ahmet Toptaş ve MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz da davet edildi. Ancak yemek programı için Milli Savunma Bakanlığı'na yapılan başvuruya Personel Daire Başkanı Piyade Albay Necati Yüksel, ?yönerge gereği milletvekili giremez? yanıtını verdi.

Sivil Memurlar Derneği (SİMED), üyeleriyle bir iftar yemeği organize etti. İftarın, SİMESKOM adı ile geçen sivil misafirhanede verilmesi planlandı. Dün yapılması planlanan iftar yemeğine, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korg. Ümit Dündar ile AK Parti Milletvekili Şirin Ünal, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ve MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz da davet edildi. Misafirhaneye salon kirası ödememek için resmi başvuru yapması gereken sivil memurlar, talep yazısını Milli Savunma Bakanlığı Personel Dairesi'ne gönderdiler. Ancak beklemedikleri bir yanıtla karşılaştılar. SİMED Başkanı Mehmet Tuncer, olayı şöyle anlattı:

Yazılı değil sözlü cevap verdi

?Resmi başvurumuzda MSB Müsteşarı ve milletvekillerini yemeğe davet edeceğimiz de belirtilerek yazı Bakanlığa faks ile gönderildi. Bir gün sonra Personel Dairesi Başkanı Piyade Kurmay Albay Necati Yüksel beni telefonla arayarak misafirhanenin yönergesi olduğunu, buna göre milletvekillerini alamayacaklarını açıkça belirtti ve talep yazımızı yenilememizi istedi. Ben ona, milletin oylarıyla seçilmiş bir vekilin kamunun bir sosyal tesisine alınmaması gibi abuk bir durumun olamayacağını, milletvekillerinin bizim misafirimiz olarak oraya geleceklerini, orduevlerine subay misafirlerinin hatta tanınmış kişi kartı ile sanatçıların bile girebildiklerini, milletvekillerinin alınmamasının uygun olmayacağını söyledim. Ancak o sadece yönergeyi sebep olarak göstererek ısrarla talep yazısının değiştirilmesini istedi. Ben de yazıma cevap verin diye ısrar ettim. Ama hala bize olumlu yada olumsuz bir cevap gelmiş değil.? SİMED, bu engel üzerine iftar davetini Batıkent'te bir restoranda verdi. Yaşadıklarından duyduğu şaşkınlığı ifade eden Mehmet Tuncer, ?Biz daveti bile parti ayrımı gözetmeden yapmıştık. Milletvekili giremez yanıtı aklımızın ucuna gelmedi. Normal misafirlerimizi bile oraya komutan izniyle sokabiliyorken vekillerimizi nasıl sokamayız? Çok rencide olduk. Bu konu camiamıza yapılmış bir aşağılama ve seçilmişlerin hala askeri vesayet altında olduğunun göstergesidir? dedi. Tuncer, yaşadıkları bu olayı ve ?seçilmişlerin üstünlüğünün olması gerektiğini?, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan'a bir yazıyla ileteceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber