Beyoğlu polisinden medyaya yasak, vatandaşa serbest

Beyoğlu'nda bir yangını görüntülemek isteyen basın mensupları polis şiddetiyle karşılaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevini yapmak isteyen gazetecileri gözaltına almakla tehdit eden polisin, olay yerini işgal eden onlarca vatandaşa ses çıkarmaması dikkat çekti.

Polisin tepki çeken uygulaması Beyoğlu'nda yaşandı. Cihangir Süngü Sokak'taki bir yangını haber yapmak isteyen basın mensupları polis engeliyle karşılaştı. Olay yerine gelen basın mensupları görevini yapmak isterken polislerin hakaretine ve gözaltı tehdidine maruz kaldı.

Sokak içinde onlarca vatandaş olmasına rağmen, bir komiser polislere emir vererek gazetecileri dışarı çıkartmasını istedi. Gazetecilerin itiraz etmesi üzerine rütbeli polis, gözaltı talimatı verdi. Komisere tepki gösteren gazeteciler, kendilerinin de bir kamu hizmeti yaptığını, sokak içinde çok sayıda vatandaş varken neden gazetecilerin hedef alındığını sordu.

Gazetecilerin bu tepkisine rağmen altındaki memurlara emir veren komiser bağırarak talimatının yerine getirilmesini istedi. Olayın büyümesini istemeyen gazeteciler sokağın dışına çıktı. Bu sırada polis memurlarının apar topar sokak girişine emniyet şeridi çekmeleri ise dikkat çekti.

Gazetecilerin sokağa girmemesi için başlarında nöbet tutan polis, emniyet şeridine rağmen sokağa giren vatandaşlara ise hiçbir ikaz ve engellemede bulunmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber