Emekli maaşı ile 3 torununa bakıyor

Elazığ'da yaklaşık 1.5 yıl önce evi terk eden annenin ardından babalarının da sahiplenmediği üç çocuk emekli maaşı ile kıt kanat geçinen 65 yaşındaki dedelerinin üzerine kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Annelerinin evi terk etmesinin ardından babalarının da bakmadığı 13 yaşındaki Ayşenur, 11 yaşındaki Turan ve 4 yaşındaki Kübra Aksu'ya bakmak zorunda kalan 65 yaşındaki Ahmet Aksu, maddi imkansızlıklar nedeniyle bir gün aç bir gün tok yattıklarını söyledi. Oğlu ile eşinin ayrıldığını belirten Ahmet Aksu, çocukların babasının bir mermer fabrikasında çalıştığını ve kendilerine hiçbir katkı sunmadığını dile getirdi. Aksu, ?Emekli maaşı ile kıt kanat geçiniyorum. Evim kirada, kaç aydır ev kirasını ödeyemiyorum. Bu çocuklara anası da babası da bakmıyor. Ben 740 lira emekli maaşı alıyorum, her ay 300 lira ev kirası ödüyorum. Bunun elektriği, suyu var, zorla geçiniyoruz. Bir gün ekmek var, bir gün yok? dedi.

?KENDİM İÇİN DEĞİL, TORUNLARIM İÇİN YARDIM BEKLİYORUM?

Maddi imkansızlıklar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Ahmet Aksu, torunlarının ihtiyaçlarını karşılayamayınca kahrolduğunu söyledi. Aksu, ?Yetkililerden kendim için değil, torunlarım için yardım istiyorum. Borç alıyorum, diğer borcumu ödüyorum, bu şekilde yaşıyoruz. Artık nereye kadar giderse. Şuanda en büyük sıkıntımız biriken ev kiramız. Kiramı aylardır ödeyemiyorum ne yapacağımı bende bilmiyorum. Bu binanın bodrum katında oturuyoruz. Bir komşumuz bile demiyor ki, şu çocuklar ne yiyor, ne içiyor. Çocuklarımız yetim gibi biri gelip de çocuklarımın başını okşamıyor. Kapımızı kimse çalmıyor. 1.5 senedir bu mahalleden biri bile demedi ki bir kap çorba verelim bu adam nasıl bakıyor bu haliyle çocuklara. Allah düşmanımı bile düşürmesin, düşürürse de babayiğit insanların eline düşürsün, ben dilenci değilim, bize para verin, bunu verin demiyorum, istemiyorum, tek isteğim şu torunlarıma yardımcı olsunlar? şeklinde konuştu.

Çocukların en büyüğü olan ve kardeşlerine ablalık yapan 13 yaşındaki Ayşenur Aksu annelerinin kendilerini bırakıp gittiğini söyledi. Abla Aksu, ?Kardeşlerim zor zamanlar geçiriyor, annemi özlüyorlar ve dedemden her şey istiyorlar. Dedemde alamıyor. Üzülmesinler diye sürekli yanlarında olmak istiyorum. Annem bizi bırakıp gitti, babamda çalışıyor ama bize katkısı yok? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber