Mazlumder Şube Başkan: Barışçıl eylemi hedef almak imha operasyonudur

Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, İstanbul'daki şubeleri ve 8 sivil toplum örgütünün birlikte gerçekleştirdiği 'Roboski Yürüyüşü'ne karşı yapılan saldırıyı provakatif olarak niteleyerek, kınadıklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, "Adalet için iftar vaktinde insan hakları aktivistlerinin hedef alınması, satırlar ile saldırıda bulunulması fikir hürriyetine tahammülsüzlüktür. Barışçıl bir eylemi hedef almak tek kelime ile imha operasyonudur." dedi.

Ellerinde taşıdıkları silah, döner bıçağı ve sopalarla insan hakları aktivistlerine saldırı yapan grubun amacının açık olduğunu kaydeden Çelik, "İnsanların zihinlerini bulandırmak, sivil toplum örgütlerini mazlumların yanında verdikleri mücadeleden vazgeçirmek ve ülkede Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımları engellemektir. Ama biz bu oyunları bozacağız. Ümmetin sızısının, bir bütün sızı olduğu düsturundan hareketle tüm haksızlıkların, hukuksuzlukların üzerine gideceğiz, safımızı mazlumların yanında belirleyeceğiz. Kirli propagandalar ile vakit kaybetmeyip, çirkin saldırılar karşısında yılmayıp kardeşlik hukuku ile hareket edeceğiz." diye konuştu.

Saldırı sırasında güvenlik güçlerinin üzerine düşen görevi tam manasıyla yapmadığını, bunun da kabul edilemez bir durum olduğunu dile getiren Çelik, "Gaziantep Mazlumder Şubesi olarak, Uludere için adalet arayan aktivistlere satır ve silahla saldıranları oraya yönlendirenlerin ortaya çıkarılmasını, saldırganların hukuk önünde hesap vermesini ve görevini ihmal eden güvenlik görevlileri hakkında derhal inceleme başlatılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber