Bilimsel deney ekibi şovlarla çocuklara bilimi sevdiriyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ bünyesinde çalışmalarını sürdürülen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin bilimsel deney gösteri ekibi, birbirinden ilginç projeleriyle dikkat çekiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin bilimsel deney gösteri ekibi, Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda yaşayan 100 çocuğa özel bir gösteri sahneledi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi himayesinde yapılan deneyler, çocuklara hayli ilginç anlar yaşattı. Deneylere birebir katılan çocuklar şov süresince bir yandan keyifli vakit geçirdi bir yandan da farklı bilim dalları konusunda pratik bilgiler edindi.

Programda çocuklarla bir araya gelen Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yaşayan çocukların maddi ihtiyaçlarının olmadığını, ancak manevi anlamda ilgi ve sevgiye muhtaç olduklarını belirtti. Deneyleri merakla izleyen çocukların şaşkınlıklarına ve aldıkları keyfe dikkat çeken Özkul, geleceğin emanetçisi olan çocukların sağlıklı gelişmelerinin önemli olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber