Pendik'teki soygun girişimi soruşturması: 6 tutuklama

Pendik'te 4 gün önce iki kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı kuyumcu soygunu girişimi iddiasıyla adliyeye sevk edilen 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltında tutuldukları İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gönderilen 9 şüphelinin, burada soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından ifadesi alındı.

Savcı Göktürk, ifadesini aldığı 9 kişiden 6'sını, tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 1 No'lu Özgürlük Mahkemesi'ne sevk etti, 3 kişiyi ise serbest bıraktı.

Nöbetçi mahkeme sorguladığı 6 kişiyi, "Yasa dışı terör örgüt üyeliği, silah bulundurma ve kasten adam öldürme" suçlarından tutukladı.

Güllübağlar Mahallesi Tandoğan Caddesi'nde bulunan Merve Kuyumculuk ve Döviz Danışmanlığı'na perşembe günü gelen silahlı 2 kişi, iş yeri sahibi Rıfat Bilgin ile oğlu Şakir Bilgin'i yaralamış, Rıfat Bilgin kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

İşyeri sahibi ve oğlunu yaralayan zanlılara müdahale etmeye çalışan oto yıkamacı Yetkiner Urtekin de soyguncuların açtığı ateşte yaralanmış, aynı hastanede yaşamını yitirmişti.

Muhabir: Murat Kaya/Emel Soy

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber