Motorlu araçların plakasının takıldığı alan ile ilgili düzenleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, motorlu araçların plakasının takıldığı alan ile ilgili düzenleme yaptı.

''Motorlu Araçların ve Römorklarının Arka Tescil Plakasının Takıldığı ve Sabitlendiği Alan ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, Karayolları Trafik Kanunu hükümleri uyarınca, araçların yapım ve kullanım bakımından karayolu yapısına ve trafik güvenliğine uyma zorunluluğunu yerine getirmek üzere, motorlu araçların ve römorklarının arka tescil plakasının takıldığı ve sabitlendiği alanla ilgili hükümleri ve bunların uygulanmasına ait usul ve esasları belirliyor.

Bu yönetmelik, Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği (MARTOY) kapsamında yer alan tam veya tamamlanmamış M, N ve O kategorisi motorlu araçların ve römorklarının arka tescil plakasının takıldığı ve sabitlendiği alan bakımından araçlara AT tip onayı belgesi verilmesine ilişkin hususları kapsıyor.

Tip onayı başvurusu, aracın, motorlu araçlar veya römorkları üzerinde arka tescil plakasının takıldığı ve sabitlendiği alan konusunda AT Tip Onayı başvurusu, imalatçı veya temsilcisi tarafından Onay Kuruluşuna yapılacak. Başvuru, belirtilen bilgi dokümanına uygun olarak düzenlenecek.

Yönetmelik ekinde belirtilen ilgili şartlar karşılanıyorsa, Onay Kuruluşu, AT Tip Onayını verecek ve MARTOY'un ekinde belirtilen numaralama sistemine uygun olarak bir tip onayı numarası düzenleyecek. Onay Kuruluşu, aynı numarayı başka bir araç tipine tahsis etmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber