Akyıldız: Hükümetin teklifi taleplere karşılık vermeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2005 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "hükümetin, toplu görüşmelerdeki teklifinin, kamu çalışanlarının taleplerine karşılık verecek şekilde olmasını" diledi.

Akyıldız, hükümetin, memur sendikalarına teklifini gelecek toplu görüşmede getireceğini düşündüklerini söyledi.

Kamu çalışanlarının birikmiş sorunlarının bir anda çözülemeyeceğini ifade eden Akyıldız, "Ancak siyasi iradenin samimiyetini görmek, sorunları çözmek için önemli bir başlangıç noktası olacaktır" dedi.

Mutabakat sağlanacak bir zeminin oluşmasını dileyen Akyıldız, "Mücadelenin masada bitmemesi halinde, alanlara taşınması tabiidir. Bu nedenle siyasi iradenin, ülkenin çok sıcak birtakım gelişmelerin tehdidi altında bulunduğu dönemlerde dikkatli olması ve sosyal gerilimlere sebep olmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise toplu görüşmelerde ciddi bir ilerleme sağlanamadığını kaydetti. Toplu görüşmeleri "Brezilya dizisine" benzeten Aksu, "Kız alıp verme, takı takma, oyun oynama... Herhalde yarın bir gün halay da çekilecek. Memurların ciddi sorunlarını kamuoyuna taşıyamıyoruz. Memurlar olarak Brezilya dizisinin oyuncusu olmayacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber