Şehri Can'da Ramazan Akşamları çadırında, her gün farklı organizasyon düzenlendi

Erzincanlılar bu yıl Ramazan ayını, belediyenin organize ettiği programlar ile dolu dolu geçirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayı ile birlikte kurulan Şehri Can'da Ramazan Akşamları çadırında, her gün farklı bir organizasyon düzenlendi. Erzincanlılar ise bu organizasyonları yoğun ilgi gösterdi.

Erzincan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Şehri Can'da Ramazan Akşamları'nın son konuğu ezgi ve ilahi yorumuyla bir döneme damgasını vuran Eşref Ziya Terzi oldu. Ramazan çadırında düzenlenen konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Konser arasında konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kendisinin de fakülte yıllarında büyük bir Eşref Ziya hayranı olduğunu ifade etti. Çakır, ?Her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlediğimiz Şehr-i Can'da Ramazan akşamları çerçevesinde büyük üstad Eşref Ziya Terzi'yi misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir döneme damgasını vurmuş üstadımızın aramızda olması bizlerin kulaklarımızın pasını silmesi güzel bir duygu.? dedi.

TERÖR OLAYLARI KINANDI

Konuşmasında terör olaylarını da eleştiren Başkan Çakır, ülke genelinde son günlerde sıkça gelen şehit haberlerine dikkat çekerek, ?Terör örgütünün ve terör yandaşlarının Ramazan demeden, kutsal gün, kutsal ay demeden yaptıkları eylemler ve katliamlar onların gerçek yüzlerinin bir göstergesidir.? dedi.

Başkan Çakır; ?Ülkemiz ve insanımız bu seviyelere kolay gelmedi. Mücadele ede ede, hakkını vere vere bu seviyelere ulaştı. Türkiye bugün sadece kendisinden sorumlu bir ülke değil, dünyanın birçok ülkesinde zulüm, açlık ve sefaletin pençesinde bulunan Müslümanlardan sorumlu

bir ülkedir. Buralarda bulunan din kardeşlerimize daha iyi yardım edebilmemiz için bu mübarek ay ve günlerde daha iyi kenetlenmeliyiz.? şeklinde konuştu.

Gece, Eşref Ziya Terzi'nin bir birinden güzel söylediği ezgi ve ilahilerle devam etti.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber