Uzun yol sürücülerine zorunlu mola uygulaması

Erbaa Bölge Trafik Amirliği ekipleri farklı bir trafik denetimiyle uzun yola çıkmış sürücüleri kazalara karşı uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekipler yorgun gördükleri sürücülere trafik istasyonunda zorunlu mola da yaptırdı.

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Trafik Denetleme Amirliği yaklaşan bayram öncesi denetimleri ve uygulamaları arttırdı. Erbaa Bölge Trafik Amiri Ali Polat kontrolünde uygulama yapan polis ekipleri, uzun yoldan gelen sürücülere yol hakkında bilgi vererek, kurallara daha çok dikkat etmeleri konusunda uyardı. Ramazan ayı olması ve yaz sıcağının aşırı hissedilmesi nedeniyle sürücülerin her 100 kilometrede bir mola vermeleri, uykuları geldiğinde de mutlaka uyumaları tavsiye edildi.

Sürücülerin gayet memnun olduğu uygulamada araçlarda bulunanların ve sürücülerin Ramazan Bayramı da kutlandı. Emniyet logolu ıslak mendil ve çocuklara balon veren Erbaa Trafik Amiri Ali Polat, ? Bayram tatili dolayısıyla yolda aşırı bir yoğunluk var. Bu yoğunluk nedeniyle kazalar yaşanabilir. Bunun için sürücülerden daha dikkatli olmalarını istiyoruz." dedi. Sürücülere yol hakkında bilgi veren Polat, yorgun gördüğü sürücülere de zorunlu mola verdirerek dinlenmelerini sağladı.

Sürücülere ayrıca Tokat İl Emniyet Müdürü Osman Balcı'nın isminin yazılı olduğu bayram mesajı ve sürücüleri uyarıcı notların yazdığı el broşürleri dağıtıldı.

İstanbul'dan yola çıkmış olan Aslan Yılmaz isimli sürücü uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yolda birçok kez denetimle karşılaştık. Ama Erbaa'daki denetim en iyisiydi. Yol hakkında bilgilendirildiğimiz gibi dinlendikte. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber