Tombul: Muhatabımız IMF mi hükümet mi bilemiyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, kamu çalışanlarının toplu görüşmeleriyle ilgili olarak, "Görüşme masasında muhatabımız IMF mi, hükümet mi bilemiyoruz" dedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ve beraberindeki heyet, KESK'e destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Başoğlu, hak mücadelesi yapan herkesin yanında olduklarını, bu nedenle ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

KESK Genel Başkanı Tombul da toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sürekli aynı sıkıntılarla karşılaşıldığını belirterek, "Bizim bu görüşmelerimiz biraz 'dostlar alışverişte görsün' hesabı oluyor. En son sözü Bakanlar Kurulu söylediği için toplu görüşmede ne olursa olsun sonuç değişmeyebiliyor" diyen Tombul, IMF ile ilgili sorunların da sürekli karşılarına çıktığını söyledi. Tombul, "Görüşme masasında muhatabımız IMF mi, hükümet mi bilemiyoruz" dedi.

Emek örgütlerinin birlikte mücadelesiyle daha fazla güç kazanacaklarına inandığını vurgulayan Tombul, "Biz o masada sadece ücret talep etmiyoruz. Grevli, toplu sözleşmeli sendikal hakların önündeki engellerin kaldırılması için gereken yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.


KESK: 'Kimse sabrımızı sınama gafletinde bulunmasın'

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, toplu görüşme masasında taleplerini dile getirdiklerini belirterek, "Hiç kimse sabrımızı sınama gafletinde bulunmaya kalkmasın" dedi.

KESK'e bağlı bir grup sendika üyesi, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü önünde toplanarak, toplu görüşme sürecinde yaşananları ıslık ve alkışlarla protesto etti.

Tombul, burada yaptığı konuşmada, toplu görüşme sürecinde elde edilen kazanımların sadece çalışanları değil 1.5 milyon emekli, dul ve yetimi de ilgilendirdiğini ifade ederek, ücretlerin aylık olarak belirlenmesini istediklerini ve bundan emeklilerin de yararlanması gerektiğini söyledi.

Kamu çalışanlarının, emekli olduktan sonra çeşitli sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Tombul, "Meclis'teki yasa tasarısı ile emekli aylığı bağlama ücreti yüzde 75'den yüzde 40'a indirilmek, emekli yaşı 68'e çıkarılmak, prim ödeme gün sayısı da artırılmak isteniyor. Örgütlü gücümüzle bu yasayı tersine çevireceğiz" diye konuştu.

Diğer sendika temsilcilerine güçlerini birleştirme çağrısında bulunan Tombul, emekli ikramiyelerinin 2007 yılından itibaren kurumlar tarafından ödenmesi konusunda IMF'ye söz verildiğini ileri sürerek, "Ücret bile ödeyemeyen belediyeler emekli ikramiyelerini nasıl ödeyecekler?" dedi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) üyesi bir grup da YKM önünde toplandı.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara da belediye çalışanlarının görevlerini bir çok zorluğa rağmen yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, zabıta ve itfaiyecilere yıpranma hakkı tanınması, fiili hizmet zammından yararlanmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber