Anavatan'ın grup kurmasına 5 vekil kaldı

Haber Giriş : 20 Ağustos 2005 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyon Milletvekili Reyhan Balandı, dün ANAVATAN Partisi'ne katıldı. ANAVATAN Partisi, 5 katılım daha olursa Meclis'te grup kurabilecek. İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin de ANAVATAN Partisi'ne katılmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Milliyet

Balandı ile ANAP'ın milletvekili sayısı 15'e çıktı. Şirin de resmen katılırsa, ANAP'ın grup kurmak için 4 eksiği kalacak.

ANAP'a geçen Reyhan Balandı yaptığı yazılı açıklamada, Türk siyasetinin istikrar arayışı, parti içi demokrasi ve güven ilkelerine duyduğu bağlılık çerçevesinde, Mumcu'nun davetini kabul ederek ANAP'a katılma kararı aldığını açıkladı. Bağımsız Milletvekili Emin Şirin de önceki gün Mumcu'nun partiye yaptığı daveti kabul ettiğini açıklamıştı. Şirin, sorular üzerine ?Anavatan Partisi Genel Başkanı Sayın Erkan Mumcu'nun partisi adına yaptığı davetini kabul ettim. Meclis'in açılışından evvel resmi girişimi yapacağım. Erkan Bey'in beni davet etmesi bile yeni bir siyaset anlayışının, milli dürüst ve aktif bir duruşun ve özgüveninin ifadesidir' demişti.

19 Ağustos 2005 itibarıyla TBMM'de son durum şöyle: AKP: 355, CHP: 158, ANAP: 15, DYP: 4, SHP: 4, HYP: 1, Bağımsız: 9, Boş: 4

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber