Muğla'da düşen helikopterin Rus pilotları için İzmir'de tören düzenlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ederken düşen söndürme helikopterinde hayatını kaybeden Rusya vatandaşları Kaptan Pilot Alexandr Gavrilov, 2. Pilot Nikolay Atepalikhin ve teknisyen Sergey Khorokhorin için tören düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene, aynı helikopterde hayatını kaybeden orman muhafaza memuru Orhan Çelik'in babası Aydın Çelik de katılarak pilotların yakınlarına başsağlığı diledi. Rus pilotların yakınlarıyla Çelik'in sarılarak ağlaması herkesi duygulandırdı. Törenin ardından pilotların cenazeleri, karayoluyla Antalya'ya gönderildi. İşlemlerin tamamlanmasından sonra ise uçakla Rusya'ya gönderileceği öğrenildi.

Fethiye ilçesinden havalandıktan sonra düşen helikopterde bulunan Gavrilov, Atepalikhin ve Khorokhorin için kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Rus pilotların yakınları, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Şahin ve aynı kazada hayatını kaybeden orman muhafaza memuru Çelik'in babası Aydın Çelik katıldı. Hayatını kaybeden pilotların görev şehidi olduğunu söyleyen Şahin, "Gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Orman yangınlarıyla mücadele bir savaştır. Bu savaşı yıllarca bu dava arkadaşlarımızla beraber yaptık. Bugüne kadar 108 şehit verdik, bunların 101'i Türk, yedisi Rus Federasyonu vatandaşı. Biz 1990 yılların başından bu yana orman yangınlarında hava araçlarını kullanıyoruz. Türkiye orman yangınlarında başarılıysa bunda görev şehitlerimiz, dava arkadaşlarımızın çok büyük faydası var. Ne görev verdiysek hepsini harfiyen yerine getirdiler. Hepimizin davası, insanlığın devam etmesi için orman varlığının yok edilmemesidir. Bir tane daha ağacı kurtarmak adına binlerce kilometre uzaktan geldiler ve bizlere katkıda bulundular. Ormanlarımızı korudular." diyerek, Rus pilotlara Allah'tan rahmet diledi. Helikopter kazasında ikisi Türk beş kişinin Türkiye Cumhuriyeti hudutlarındaki orman varlığını korumak adına ulvi görevlerini yaparken hayatını kaybettiğini belirten Vali Kıraç da, "Hepsi de bizim evlatlarımızdır artık." şeklinde konuştu. Rus pilotların cansiparane şekilde görevlerini yaparken hayatını kaybettiğini ifade eden Kıraç, "Kendileri görev şehididir. Onlarla gurur duyuyoruz. Canlarını pahasına çalışanlar sayesinde Türk orman teşkilatı, dünyanın örnek aldığı bir sistemi kurdu." dedi. Alexandr Gavrilov'un babası Vladinvir Gavrilov da büyük üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Kendi adıma ve bütün şehit olanların adına vefat eden Türk vatandaşları adına başsağlığı diliyorum. Böyle bir tören düzenlediğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım ki kalplerinizde, bizim çocuklarımız adına iyi anılarınız kalır." diye konuştu. Rus pilotların yakınlarına sarılan baba Çelik ise, "Benden selam olsun onlara." diyerek gözyaşı döktü. Konuşmaların ardından Vali Kıraç ve Orman Bölge Müdürü Şahin tarafından, kazada hayatını kaybeden Gavrilov'un babası Vladinuir Gavrilov, Atepalıkhn'in kız kardeşi Olga Shkovativa ve Khorokhorin babası Uyguhevlew Khorokhorin'e hizmetlerinden ötürü plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber