Sivas'ta Çocuk Evleri'nde kalan 7 öğrenci, Anadolu Liselerini kazandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Sivas'ta açılan Çocuk Evleri'nde kalan 7 öğrenci, Anadolu Liselerini kazandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bakanlığın teşkilatlanma çalışmalarına devam ettiğini, gelişen ve değişen dünya standartlarını göz önünde bulundurarak Avrupa modellerini Türkiye'de uygulamaya başladığını söyledi.

Bu modeller sonucunda da çocuk evlerinin inşa edildiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz ve ev sorumlusu arkadaşlarımız, Çocuk Evleri'nde 3 yıldır yapmış oldukları çalışmalar sonucunda pırlanta gibi çocuklarımızı karşımıza çıkardılar. Bugün Seviye Belirleme Sınavı (Sbs) sonuçları açıklandı. 7 tane pırlanta çocuğumuz, Anadolu Liselerini kazandı. Çocuklarımız, Anadolu Liseleri'ne gidecekler ve okuyacaklar, lise sonucunda da üniversiteye hazırlanacaklar, geleceklerini teminat altına alacaklar. Devlet, sosyal devlet ilkesi doğrultusunda çocuklarımızı yönlendiriyor, yetiştiriyor, rehberlik yapıyor."

Yapılan çalışmalardan dolayı personele teşekkür eden Yıldırım, çocukların Anadolu Liselerine kayıtlarını yaptıracaklarını belirtti. Çocukların başarılarının devamını temenni eden Yıldırım, çıtayı daha yukarılara sürüklemelerini istediğini kaydetti.

Yıldırım, öğrencileri tebrik etti.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Başkanı Nedim Yıldız ise çocukların yoğun bir çalışma evresinden geçtikten sonra bu başarıyı gösterdiklerini belirterek, bundan sonraki süreçte çocukları önemli mevkilerde görmek istediklerini ifade etti.

Serkan Gürkan, Yusuf Gültemür ve Goncagül Köseoğlu'nun Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ni, Murat Öztürk'ün Yenişehir Anadolu Lisesi'ni, Serdar Polat'ın Halis Gülle Anadolu Lisesi'ni, Servet Polat'ın Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni, Arife Ganpolat'ın Gültepe Anadolu Lisesi'ni kazandığı belirtildi.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber