Bartın'daki fırtına

Bartın'da 5 gün önce meydana gelen fırtına sonrasında oluşan elektrik arızaların giderildiği ve elektrik verilemeyen köyün kalmadığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, 12 Ağustos'ta Bartın ve Batı Karadeniz genelinde etkili olan fırtına ve kötü hava muhalefeti nedeniyle arıza kaynaklı enerji kesintileri yaşandığı hatırlatıldı.

Fırtınanın başlamasının ardından kent genelinden çağrı merkezine 9 bin 307 arıza bildirimi geldiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Enerjisa Başkent Bartın arıza servisi yetkilileri tarafından öncelikle enerjisi kesilen hatlar enerjilendirilmemiş ve emniyet amaçlı kontrolleri sağlanmıştır. Elektrik şebekesinin kontrolleri yapılarak kademeli olarak merkezin enerjisi aynı gece verilmiştir. Ancak kontrolleri tamamlanamayan 180 köye enerji verilememiştir. 14 Ağustos itibariyle köy şebekelerinin yüzde 99'una enerji verilmiştir. Afet süresince 1000 alçak gerilim iletken kopuğu ile yüksek gerilim arızaların tümü giderilmiştir. Olası riskleri önlemek adına yaklaşık 100 arıza da şebekeden ayrılıp izole edilmiştir. Fırtına sonrasında elektrik arızalarının giderilmesi için 19 ekiple çalışmalar aralıksız sürdürülmüş olup elektrik verilemeyen köy kalmamıştır."

Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Nurhan Çorlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber