Bağdatlıoğlu: Kasamıza giren hiçbir para yok

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği (OASBMİB) Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'ın, Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan yaklaşık 3,5 milyon euro aldıkları yönündeki iddiası üzerine açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Bağdatlıoğlu, "Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği kasasına giren hiçbir para yoktur." dedi.

Badak'ın açıklamalarının ?haksız ve gerçek dışı' olduğunu ileri süren Bağdatlıoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği'ne gönderdiği yazıda, Türk Hollanda ilişkilerinin 400. yıl dönümü nedeniyle Hollanda'nın Venlo kentinde düzenlenecek botanik EXPO'da Türkiye'nin temsil edilmesi için projeler geliştirilmesi gerektiğinin belirtildiğini belirtti. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda yapılan toplantıda ise Venlo'da yapılan büyük organizasyonla ilgili Başbakanlık Tanıtım Fonu kaynakları kullanılmak kaydıyla Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği'nin görevlendirildiğini kaydeden Bağdatlıoğlu, ?Koordinatör olarak görevlendirilen birliğimiz, kısa süre içerisinde proje çalışmalarına başlamıştır. Hazırladığımız proje, Dışişleri Bakanlığı tarafından uygun görülmüş ve projeye kaynak tahsisi için ilgili bakanlık tarafından Başbakanlık Tanıtım Fonu'na gönderilmiştir. Başbakanlık Tanıtım Fonu'ndan tahsis edilen kaynak ise harcama yetkisi bulunan Dışişleri Bakanlığı hesabına aktarılmıştır. Proje çerçevesinde yapılan tüm aktivite ve harcamalar Dışişleri Bakanlığı birimleri tarafından denetlenerek gerçekleştirilmektedir. Anlaşılacağı üzere Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği kasasına giren hiçbir para yoktur. Parayı harcama yetkisi bulunan ve para üzerinde her türlü tasarruf yetkisi olan Dışişleri Bakanlığı'dır. Birliğin görevi, iş dünyası ve sektörün vizyonunu uluslar arası alana yansıtarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek projeler üretmektir." ifadelerini kullandı.

Bağdatlıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılışı yapılan Hollanda Venlo'daki Türk bahçesinde Türkiye'nin yeterince tanıtılmadığı iddiasıyla ilgili, ?Venlo'da kurulan bahçeler içerisinde ilk üçe giren ve birinciliğe aday olan bahçemiz Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini göstermektedir. Venlo idaresi tarafından Türk bahçesi ve yapıları çok başarılı bulunarak, bahçemizin bölgede daimi olarak kalması resmi olarak tarafımıza talep edilmiştir. Bu ise yöneltilen iddialara en iyi cevap niteliğindedir.? dedi.

Badak'ın açıklamalarını kamuoyunun takdirine sunan Bağdatlıoğlu açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Hiçbir kişisel çıkar ve makam peşinde koşmadan, bulunduğumuz görevlerde kentimize ve ülkemize katkı sağlamak için uğraşırken kamuoyunu yanıltıcı haksız itham ve yakıştırmalarla gündeme gelmek isteyenler ya da gündem yaratmak isteyenlerin amacını anlamakta güçlük çekiyorum. Bir kez daha yinelemekte fayda görüyorum ki EXPO 2016 Antalya kişisel hırslar ve egolar uğruna zarar görmemelidir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber