Şehit aileleri, bayramı şehitliklerde buruk karşıladı

Şehit aileleri, Ramazan Bayramı'nı buruk karşıladı. İzmir'de arife günü sabahın erken saatlerinden itibaren Kadifekale Hava Şehitliği'nin yolunu tutan aileler, vatan için canını veren çocukları için ağlayıp kabirlerine su döktü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 21:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklarının mezarı başında Kur'ân okuyup dualar eden aileler, diğer ziyaretçilere bayram şekeri ikram etti. Oğlu Ferdi Sefa Kılıç'ın 2008 yılında teröristlerle girilen çalışmada altı arkadaşıyla birlikte şehit olduğunu söyleyen Gülender Kılıç, dört yıldır gözyaşları ve acılarla bayram yaptıklarını söyledi. Acılı anne, ?Evladımın yanımda olmadığı bayramlar daha acı veriyor. Ne gelen var ne giden. Buraya gelip azıcık mutlu oluyoruz. Kuzumun eli elimde olaydı hiçbir şeylerini istemezdim. Ferdim'i, kuzumu bana geri versinler.? diyerek gözyaşı döktü. Arife günlerinde ve bayramlarda her gün oğlunun mezarını ziyarete geldiğini belirten Kılıç, terörün bir an önce bitirilmesini ve başka ailelerin yanmamasını isteyerek, ?Biz yandık, başkası yanmasın. Yanmak çok zor, dayanılmıyor. Buna bir çare bulsunlar, geridekiler yanmasınlar.? çağrısında bulundu.

'BAYRAM BİZİM İÇİN ÇOK ACI GEÇİYOR'

Antalya'ya görevli olarak seminere giderken 24 Mayıs 2001'de Seydişehir'de meydana gelen trafik kazası sonucu şehit olan Tabip Teğmen Murat Özkan'ın annesi Asuman Özkan da her zaman olduğu gibi bayramı oğlunun yanında karşıladı. Her cuma günü ve bayramlarda oğlunun yanına geldiğini söyleyen Özkan, ?Bayramlar bize çok acı geçiyor. Çocuğumsuz bayram nasıl olsun? İnsan bir omuzu kırık nasıl yaşarsa öyle yaşıyoruz. Hep gözüm onu arıyor, gelsin diye.? sözleriyle duygularını dile getirdi. 1995 yılında Van Gürpınar'da teröristlerle girilen çatışmada oğlu Jandarma Komando Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ'ı şehit veren baba Nurettin Yeşilbağ, bayramların kendileri için acının yumak olduğu bir şekilde geçtiğini söyledi. Kendisini üzenin evladını kaybetmek değil, evladının uğruna can verdiği değerleri kaybetmek olduğunun altını çizen Yeşilbağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e tepki gösterdi. Şehit babası, ?Bunların adı Memet değil, Mehmetçik. Küçük Muhammet anlamında kullanılan bir deyimdir.? dedi. Bayramların kendileri için çok buruk geçtiğini ifade eden Yeşilbağ, ?Bir tarafımız eksik ama evladımızı kaybettik, bundan gururluyum. Bu vatan topraklarında evlatlarımızın kanı var.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber