Terör saldırısı nedeniyle Tuluyhan Uğurlu konseri iptal edildi

Yakutiye Belediyesi tarafından bugün düzenlenmesi planlanan Tuluyhan Uğurlu konseri, Gaziantep'te yaşanan bombalı saldırı ve Şırnak'ta 10 askerin trafik kazasında şehit olması üzerine iptal edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te 9 kişinin ölümüne 69 kişinin yaralanmasına neden olan hain saldırı ve ardından Şırnak'ta askerleri taşıyan sivil plakalı bir minibüsün devrilmesi sonucu 10 askerin şehit olması, ülkede ve Erzurum'da derin üzüntüye yol açtı. Yakutiye Belediyesi tarafından bugün akşam Yakutiye Kent Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan Tuluyhan Uğurlu konseri, yaşanan acı olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, terörist saldırı ve sonrasında mehmetçikleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu gelen şehit haberleri üzerine, dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu konserini iptal ettiklerini açıkladı. Başkan Korkut, Uğurlu konserinin daha sonra belirlenecek bir tarihte Kent Meydanı'nda yeniden düzenleneceğini ifade etti.

Türkiye'yi bölmek ve kardeş kavgası çıkartmak isteyen karanlık ve hain odakların Gaziantep'te gerçekleştirdiği kanlı saldırıyı kınadıklarını belirten Korkut, "Bu ülkede hiç bir güç kardeş kavgası çıkartamayacak. Kimse bu ülkeyi ve toprakları parçalayamayacak. Dün Çanakkale'yi geçemeyen emparyalistler, bugün terör örgütlerini maşa olarak kullanmakta. Gazantep'teki saldırıyı gerçekleştirenler bir kez daha kanlı ve çirkin yüzlerini göstermiş oldular." diye konuştu.

Başkan Korkut, Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyü yakınlarında askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu, biri geçici köy korucusu, 10 Mehmetçiğin şehit olmasını üzüntüyle karşıladıklarına dikkat çekerek, "Şehitlerimize rahmet, yaralılara şifa ve yüce milletimize de baş sağlığı diliyoruz. Milletçe acı yaşarken, halk konseri düzenlememiz doğru olmazdı. Bu nedenle Tuluyhan Uğurlu konserini iptal ederek, ileri bir tarihe erteledik." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber