Mamak'ta anıt park çalışmaları devam ediyor

Mamak Belediyesi, Başkent'e büyük bir Türk bayrağı anıtı kazandırmaya hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 bin metre kare alan üzerine yapılan ve hafriyat alım çalışmaları tamamlanan Anıt Park Projesi tamamlandığı zaman Samsun yolu üzerinden Ankara'ya giriş yapan tüm vatandaşları anıt park karşılayacak.

Projede 37 adet küçük Türk bayrağı ile birlikte 40 metre yüksekliğinde bir büyük kule bulunuyor. Kule üzerine dikilecek olan 5x10 metre ebatlarında bayrak sayesinde bu proje Başkent'in en büyük Türk bayraklarından birine ev sahipliği yapacak. Anıt Park Projesi'nin dikkat çeken bir diğer unsuru ise park içerisinde uygulanacak olan ışıklandırma. Belli bir senaryo çerçevesinde tasarlanan ışıklandırmada kırmızı renkte efektler eşliğinde gerçekleştirilecek. Her bayrağın altına ayrı ayrı konulacak projektörlerle birlikte Anıt Bayrak Projesi , Başkentlilere geceleri de görsel şölen yaşatacak.

Anıt Bayrak Projesi'ni değerlendiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Bayrağımızın şanına yakışır bir proje. Samsun yolu üzerinden Başkent'e giren tüm vatandaşlarımızı karşılayacak olan Anıt Park, Mamaklılar içinde ayrı bir gurur kaynağı olacak. Anıt Park, Başkent'teki en büyük Türk bayraklarından birisine, 40 metre yüksekliğinde bir kule ile ev sahipliği yapacak. Gölgesinde bulunmaktan büyük bir gurur duyduğumuz ay yıldızımıza ne kadar hizmet etsek azdır. Anıt Bayrak Projesi'ni yaparken ayrı bir felsefesi olsun istedik. Proje içerisinde bulunan 37 küçük bayrağın sayısını ise İstiklal Marşı'nın onuncu kıtasında yer alan; ?Dalgalan Sende Şafaklar Gibi Ey Nazlı Hilal' mısralarındaki harf sayısınca belirledik. Bu projenin şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber