THK Isparta'da bir havacılık eğitim kompleksi kuracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, ''THK Isparta'da bir havacılık eğitim kompleksi kuracak. Bu eğitim kompleksinin içinde ana okulu, ilkokul, ortaokul ve lisesi bulunan bir THK koleji olacak'' dedi.

Osman Yıldırım, Isparta'da düzenlenen bölge toplantısı sonrasında THK Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ile basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, 2014 yılında üzerinde bayrak ve THK Üniversitesi logosu olan uçaklarının gökyüzünde uçmaya başlayacağını belirterek, ''THK Isparta'da bir havacılık eğitim kompleksi kuracak. Bu eğitim kompleksinin içinde ana okulu, ilkokul, ortaokul ve lisesi bulunan bir THK koleji olacak. Isparta'ya Süleyman Demirel Havalimanı'nda bulunan bakım tesisimizde dünya havacılık alanlarına hizmet verecek, bakımlarını yapacak teknisyenleri yetiştirecek bir havacılık Meslek Yüksekokulu açacağız'' dedi.

Isparta halkının ve havacılık sevdalılarının desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Yıldırım, ''THK Koleji ve havacılık MYO şimdiden hayırlı olsun. Önümüzdeki dönemlerde de mutlaka THK bir fakültesini burada açacak. Hedefimizde yürümeye devam ettik. MYO'nun en büyük özelliği öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürürken Süleyman Demirel Havalimanı'nda teknisyen yardımcısı olarak çalışmaya başlayacaklar. Yani biz öğrencilerimize daha okula girdiğinde iş garantisi veriyoruz'' diye konuştu.

Osman Yıldırım, Isparta bulunan uçak bakım hangarının yüzde 66'sının THK'ya ait olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

''THK bakım merkezinde başlangıçta 3 uçağa bakım, bir uçağa da boyama hizmeti verecek. Ama o tesis zaman içerisinde daha da büyüyerek dünya çapında bir uçak bakım hizmetini Isparta'ya kazandırmış olacağız. THK nereye giderse orayı yıldız gibi parlatır. Yabancı şirketlerin uçaklarının bakımını da bu tesiste yapacağız. Sertifikasyon işlemlerimiz devam ediyor. Yakında aynı anda 3 uçağa bakım yapacak şekilde faaliyetimiz sürüyor. Bu tesis bina ve tesisleri ile değil içinde çalışanlarıyla, çalışanların eğitim alacağı imkanlarıyla da Isparta'ya çok büyük hizmet verecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber