Ata sporu güreş ilköğretim okullarında seçmeli ders olacak

Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci, aynı zamanda Güreş Federasyonu üyesi olunca, ata sporumuz ilkokullarda, "seçmeli ders" olarak müfredata girdi.

Çekirdekten yetişme güreşçi

Milli Eğitim Bakanlığı, ata sporu güreşin ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulması kararı aldı. Alınan karar tartışmaları da beraberinde getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci aynı zamanda Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olunca, güreş sporu 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren ilkokullarda seçmeli ders statüsünde müfredata alındı. Güreş dersi 1, 2 ve 3'ncü sınıflarında haftada 1 saat; 4. ve 8. sınıflar arasında ise haftada 2 saat olacak. Bu karara tepkiler şöyle oldu:

* Güreş Federasyonu As Başkanı ve 1997 yılı Dünya Güreş Şampiyonu Erzan Yıldız: 5 bin yıllık ata sporumuzun geleceği açısından çok doğru bir uygulama olacak. Ders güreşin alt yapısını da geliştirecek.

* Spor Hekimi Uzman Doktor Murat Beyan: Çocukların sağlıklı gelişimi için spor çok önemli. Bu alanda atılan her adımın yanındayız, ancak açıkçası ilk tercihim güreş olmazdı. Atletizm, yüksek atlama, yüzme daha önemli.

* Çocuk ve Ruh Sağlığı Uzmanı Ayten Erdoğan: Saldırganlığın değil, çocuğun enerjisinin pozitif olarak ortaya çıkarıldığı farklı spor dalları tercih edilmeli.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber