Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Karakuş, uluslararası dalgıç sertifikası aldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, uluslararası dalgıç sertifikası aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangın, deprem, su baskını, fırtına, patlama, toprak kayması, trafik kazası demeden her türlü olaya koşan, insanların can ve mal güvenliğini için kendilerini tehlikeye atan İtfaiye Daire Başkanlığı personeli, son zamanlarda da göl ve göletlerde meydana gelen boğulma olaylarına yaptığı müdahalelerle örnek oluyor. Sadece Başkent Ankara'da değil, çevre il ve ilçelerde meydana gelen afetlere de vakit kaybetmeden yardıma koşan Ankara İtfaiyesi, baştan sona eğitimli ve uzman personeliyle 24 saat hazır bekliyor. Birçok belediye itfaiyesine örnek olan Ankara İtfaiyesi, baştan sona tüm personeliyle konunun uzmanı olarak eğitim alıyor. Kendi personeline örnek olan İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş da uluslararası 'tek yıldız' dalgıç sertifikası aldı.

Belirli bir alanda uzmanlaşmak yerine, her türlü kurtarma operasyonunda başarı sağlamak için çalışan Ankara İtfaiyesi Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, idari amirler Yunus Emre Özkalp ve Uğur Olgun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma ekibi eğitmen dalgıçlarının uyguladığı program çerçevesinde, Didim Polis Moral Eğitim Tesislerinde 10 gün boyunca eğitim dalışı yaptı. Didim tesislerinde denizde 18 metreye kadar varan dalışlar gerçekleştiren, Başkan Karakuş ile idari amirler, Ankara'da 5 metre derinliğe sahip havuzda da 8 haftalık dalgıçlık eğitim programına katıldı.

Gördükleri teorik ve pratik eğitimi başarıyla tamamlayarak uluslararası 'tek yıldız' dalgıç sertifikası almaya hak kazanan 3 itfaiyeciden Başkan Ceyhun Tonguç Karakuş, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın önemli hizmetlerinden birisinin Su Altı Arama Kurtarma timince gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, bu kurtarma çalışmalarının itfaiyecilik deneyimlerinin dışarısında kaldığını belirtti. Karakuş, ?Yoğun bir çalışma temposu sonucunda dalgıçlık sertifikası almanın mutluluğunun yanısıra, şimdi Sualtı Arama Kurtarma görevini yürüten arkadaşların nasıl özveriyle çalıştıklarını yaşayarak gördüm. Karşılaştıkları zorlukları daha iyi anlıyorum ve ihtiyaçlarının neler olduğunu daha iyi kavradım.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber