Özkök, Türkiye'nin en önemli sorununu tanımladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özkök: Türkiye'nin en önemli sorunu terörü kullanan bölücü cereyandır

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, günümüzde Türkiye'nin karşısındaki en önemli sorunun, terörü vasıta olarak kullanan bölücü cereyan olduğunu belirterek, bu sorunun çözümünde, toplumun her kesiminin sorumluluğunu idrak etmesi ve elini taşın altına sokması gerektiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Orgeneral Kazım Orbay Salonu'nda ''TSK Şeref Madalyası ve TSK Üstün Hizmet Madalyası Tevcih Töreni'' düzenlendi.
Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Eğitim Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman ile üst düzey komutanlar katıldı.
Tören, TSK Şeref Madalyası ve Üstün Hizmet Madalyası alacak komutanların özgeçmişleri ile madalya beratlarının çeşitli askeri faaliyetlerden seçilen video görüntüleri eşliğinde okunmasıyla başladı.

Orgeneral Özkök, törende, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri'ye üstün hizmetleri ve yürüttükleri kuvvet komutanlığı görevindeki başarıları dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Şeref Madalyası verdi.
Orgeneral Özkök, 30 Ağustos itibariyle orgeneralliğe yükselerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na atanan Korgeneral Ergin Saygun, Donanma Komutanlığı'na atanan Koramiral Muzaffer Metin Ataç ve Harp Akademileri Komutanlığı'na getirilen Korgeneral Aydoğan Babaoğlu'na ise TSK Üstün Hizmet Madalyası tevcih etti.

GENELKURMAY BAŞKANI'NIN KONUŞMASI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, törende yaptığı konuşmada, günümüzde Türkiye'nin karşısındaki en önemli sorunun, yanlış ve gerçekleşmesi olanaksız politik hedefini gerçekleştirmek için terörü vasıta olarak kullanan bölücü cereyan olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Bu sorunun çözümünde toplumun her kesimi sorumluluğunu idrak etmeli ve elini taşın altına sokmalıdır. 20 yıldır bölücü terörle mücadele, TSK ağırlıklı olarak yapılmaktadır. TSK mensuplarının hemen hemen tamamı bu mücadelede görev almış, tecrübe kazanmıştır. Oysaki bölücü terörle mücadele topyekün bir anlayışla hareket edilmesini gerekli kılmaktadır. Terörün sonunu getirecek başarının, bu mücadelenin karşılıklı güven ve işbirliği içerisinde ulusal bir görev olayı yapılmasıyla mümkün olacağı aşikardır.

Son dönemde artan terör olayları nedeniyle şehitler verdik. Her bir şehidin acısı içimizdedir. Uğruna şehit olmaya yeminli olduğumuz bu güzel yurdu biz nice şehitler vererek düşmandan kurtarmıştık. TSK, eskiye oranla çok daha bilinçli, kararlı ve tecrübeli olarak bu mücadeleye devam etmektedir. Bu mücadelede TSK'nın hedefi, bölücü terör örgütünün yanlış ve habis politik hedefini ve bu hedefe ulaşmak için uyguladığı terör eylemlerini terk ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına ve ulusun merhametine ram olunmasını sağlamaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber