Hatay'daki belediye başkanları birlik mesajı verdi

Hatay'daki tüm merkez ve belde belediye başkanları bir araya gelerek birlik mesajı verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın öncülüğünde geleneksel hale getirilen 6. Başkanlar Buluşması, Yayladağı'na bağlı Kışlak beldesinde yapıldı. Buluşmaların özellikle son süreçte yaşanan gelişmeler nedeniyle önem arz ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaşanan süreçte sağduyulu davranıp, popülist politika yapmayan, şehri ve geleceği için hizmet üretmeye çalışan belediye başkanlarına teşekkür etti. Hatay'da yüzyıllardır hangi renkten olursa olsun herkesin birliktelik ile hareket ettiğine dikkat çeken Savaş, Suriye'de yaşanan iç savaştan kaynaklı gelişen sıkıntılı günlerde herkesin birbirine daha fazla kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

Birlik ve beraberliğe katkı verenlere teşekkür eden Savaş, sözlerine şöyle devam etti: ?Elbetteki Suriye'de yaşanan gelişmeler sonrası özellikle ekonomik ve ticari alanda kent halkımız, işadamlarımız büyük kayıplar yaşamaktadır. Ancak burada maneviyatta çok güçlü bir birlikteliğimiz var. Müslümanı, Hristiyanı, Musevisi, Ermenisi, Arabı, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi herkes kardeşçe ve dostça asırlardır bir arada yaşamaktadır. Bu birlikteliğimizi hiç kimse bozamaz. Suriye halkı ile tarihten gelen kardeşliğimiz ve akrabalık bağlarımız var. İnanıyorum ki yakın süreçte rejim sorunu ve Suriye'de devam eden iç karışıklıklar en kısa sürede çözüme kavuşur. Sınır komşumuzda huzurun ve güvenliğin sağlanması sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi anlamda en başta bizleri memnun edecektir. Bizler bir ağacın gövdesi üzerinde dallar ve yapraklar gibiyiz. Bu farklılığımız bizleri ayrıştırma yerine bir araya getirmesine vesile oluyor. Farklı renklerin aynı motif üzerinde Hatay'a hizmet için katkı sağlamak için bir arada olması, güç birliği yapması takdir edilecek bir durumdur. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza vererek yaşadığımız kenti kalkındırarak yarınlara hazırlamalıyız.?

Belediye başkanları, toplantının ardından Yayladağı ilçesinde Atatürk Caddesi boyunca birlik, beraberlik ve dayanışma yürüyüşü gerçekleştirdi. Belediye başkanları yürüyüş esnasında yol boyunca vatandaşları selamladı, esnaf ve halkla tokalaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber