Bakü'de gönlünü kaptırdı, Sivas'ta muradına erdi

Çalışmak için Azerbaycana giden Sivaslı Fatih Koç, başkent Bakü'de tanıştığı Aygül Hasanoava ile Sivas'ta dünya evine girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu salonunda yapılan düğün töreninde, Türk gelenek ve göreneklerine göre evlenerek eşinin soy ismini alan Aygül Koç'un çok mutlu olduğunu belirtti.

Türk ve Azerbaycan bayraklarının da yer aldığı salonda Sivas örf ve adetlerine göre düğün töreni yapan Fatih ve Aygül Koç çifti, düğüne katılanlarla birlikte halaylar çekti.

Bir süredir Azerbeycan'da çalıştığını ifade eden Fatih Koç (35), çok mutlu olduğunu söyledi.

Fatih Koç ile evlenmekten ve birlikte yaşayacak olmaktan mutlu olduğunu vurgulayan Azeri gelin Aygül Koç (24), eşinin mükemmel bir insan ve ailesine bağlı olduğunu söyledi. Azerbeycan ve Türk geleneklerinin de fazla bir farklılık göstermemesi nedeniyle hemen uyum sağladığını dile getiren Aygül Koç, ?Fatih ile Bakü'de ilk tanışmamızı asla unutamıyorum. Israrcı olması beni de çok etkiledi evlenmeye karar verdik. Eşimin ailesi de beni çok sevdi, ben de onları benimsedim. Türk insanının olduğu gibi Fatih'in de aile bağları çok güçlü. Bundan sonra eşimle birlikte Sivas'ta yaşacağım.? dedi.

Sivaslı damat Fatih Koç ile hayatını birleştiren Azeri gelin Aygül, ailesinin, düğününe gelemediğini ancak telefon açarak tebrik ettiklerini sözlerine ekledi. Azeri gelin ile Sivaslı damat, düğün sürecince oyunlar oynadı, halaylar çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber