Bendevi Palandöken: Terör yüzünden sınırdaki esnaf kepenk kapattı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, terör yüzünden sınırdaki esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarına hijyen ve meslek toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Bendevi Palandöken, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısına değindi. 16 sivil toplum kuruluşu başkanı ile şehre gittiklerini hatırlatan Palandöken, ?İnşallah böyle üzücü olaylar bir daha yaşanmaz. Terör örgütü artık insanlara yaptığı zulmün farkına varmalıdır. Analara, eşlere, nişanlılara, babalara başın sağ olsun diyemiyoruz. Bu olaylardan çok etkileniyoruz.? dedi.

?TÜRKİYE İYİ, ESNAF KÖTÜ DURUMDA?

Komşu ülkelerin ekonomik açıdan çok zor durumda olmasına karşın Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu ifade eden Palandöken, şöyle konuştu: ?Ekonomik açıdan oldukça iyi. Ama esnaf ve sanatkar zor durumda. Teknoloji ve sanayi gelişiyor. Bu yüzden teknik anlamda daha az işçi çalışıyor. Sizlerin bana gösterdiği problemleri çözmeye çalışıyoruz. Kanunları değiştirmeye hakkımız yok. Sınırdaki esnaf zor durumda çalışıyor. Terör yüzünden kepenk kapatmak zorunda kaldı. İş yapamaz hale geldi. Esnaf ve sanatkarın nasıl durumda olduğunu görmek için buradaki programdan sonra bölgeye gideceğim. Onlara moral vermek istiyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber