Üniversite harçlarının kaldırılması ile ilgili karar yürürlüğe girdi

"2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumları'nda Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair" Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karara göre, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden öğrenci katkı payı alınmayacak. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarlarını ise devlet karşılayacak. İkili anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'deki üniversitelere yurtdışından kabul edilecek öğrencilerden de öğrenim ücreti alınmayacak. Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken tekrar girdiği sınav sonucuna göre başka bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrencilerin, kayıt yaptıracakları yükseköğretim programına ait katkı payı veya öğrenim ücretine tabi olacağı ifade edilen kararda yabancı dille öğretim yapan yükseköğretim programlarında öğrenim ücretinin birbuçuk katı olarak alınacağı belirtildi.

Ayrıca hazırlık sınıfı veya yabancı dil geliştirme programı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki yükseköğretim programlarından program süreleri sonunda mezun olamayan öğrencilerden de öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti alınacağı kararda yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber