Şanlıurfa'da toplu taşımada indirim

Şanlıurfa Belediyesi, toplu taşıma otobüslerinde büyük indirim başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Normal tarifelilerin ve öğrencilerin mevcut fiyatın altında taşınmaya başlandığı Şanlıurfa Belediyesi toplu taşıma araçlarında, ayrıca Urfa Kart'a yapılacak yüklemelerde de yüzde 30'a varan indirimler yapılıyor. Bunun yanı sıra Urfa Kart'a geçenlerde 10 TL ve üzeri yükleme yapana Urfa Kart'ın ücretsiz verileceği bildirildi. Belediye, Şanlıurfa'yı ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerle, nadiren toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar için "Kullan at" binişli kartları da satışa çıkarttı.

ÖĞRENCİLER 65 KURUŞA, TAM BİNİŞLER 90 KURUŞA

Paralı binişlerin 14 Eylül'den itibaren kaldırılacağını duyuran Şanlıurfa Belediyesi, daha önce 75 kuruşa taşınan öğrencileri 65 kuruşa, 1 liraya yapılan tam binişlerin ise 90 kuruşa yapılacağını bildirdi. Toplu taşımayı özendirerek şehir trafiğine katkı sağlamak ve toplu taşıma hizmetini daha iyi planlamak için böyle bir kampanya başlattığını bildiren belediye, 14 Eylül'den itibaren toplu taşıma araçlarında paralı binişlerin kaldırılması ile şoför ve yolcu diyaloglarını da sıfıra indirmeyi hedefliyor. Paralı binişleri iptal ederek bozuk para problemlerini de ortadan kaldırılacak olan belediye, tamamen kartlı binişlerin 14 Eylül'de devreye girmesiyle yolcu artışlarını net bir şekilde bu sayede belirleyecek olan belediye, buna göre de toplu taşımayı daha iyi planlamayı hedefliyor.

Bu arada bütün hatlardan ring arabalarına aktarmaların ücretsiz olarak devam edeceğini açıklayan belediye, vatandaşların Urfa Kart sistemine tamamen geçiş döneminde daha uygun fiyatlarla toplu taşıma araçlarını kullanabilmesi için, normal tarifelerdeki binişlerin indiriminin yanında Urfa Kart yüklemelerine yüzde 30'a varan indirimler yapılacağını bildirdi.

Urfa Kart'a yapılacak yüklemelerdeki indirimlerde, 30 TL yükleyene 2 TL, 35 TL yükleyene 4 TL, 40 TL yükleyene 6 TL, 45 TL yükleyene 9 TL hediye edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber