Dünya veteriner hekimleri Bursa'da buluştu

16. Dünya Veteriner Radyoloji ve Avrupa Görüntülü Tanı Teknikleri Kongreleri, yaklaşık 300 yabancı bilim adamını Bursa'da bir araya getirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi ve Veteriner Cerrahi Derneği işbirliğiyle Burkon Turizm & Kongre tarafından organize edilen '16.'ıncı Dünya Veteriner Radyoloji Kongresi' (IVRA) ile 'Avrupa Veteriner Görüntülü Tanı Kongresi' (EVDI), Bursa'da Almira Otel'de devam ediyor. 31 Ağustos'ta son bulacak kongrelere, konusunda önde gelen yaklaşık 300 yabancı bilim insanı katılıyor.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, 26 - 31 Ağustos 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen kongrelerin 15 yıllık bir hayalin sonucu olduğunu belirtti. İntaş, ? 3 yılda bir düzenlenen 16. Uluslararası Veteriner Radyoloji Kongresi ilk defa bu yıl ülkemiz ve Bursa'da düzenleniyor. 39 ülkeden 270 katılımcı bir rekordur. Dünya ölçeğindeki bu bilimsel ziyafet, muhtemelen gelecek 30 yıl için önemli bir fırsat olacaktır.? dedi.

İntaş, uluslararası düzeyde; Avustralya, Japonya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, İngiltere, Almanya ve Fransa başta olmak üzere, toplam 39 ülkeden 270 kişilik rekor bir katılım gerçekleştiğini ifade ederek şöyle konuştu: " Hem ülkemiz hem de şehrimizin tanıtımı adına son derece önemli bir kongre gerçekleştirmiş oluyoruz.?

Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, kongreye katılan veteriner hekimlerin mesleki bilimsel alanda kendilerini geliştirme olanağı bulduklarına dikkat çektti. İntaş, Veteriner Radyoloji ile ilgili meslekiçi eğitimlere de katılarak sertifika alacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber