Kayıt dışı ile mücadelede öncelik rehberlik yapmak

Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, kayıt dışı istihdamla mücadelede ceza yazma yerine kayıtlı istihdamın teşvikini, farkındalık oluşturma, rehberlik etme ve bilgilendirme yöntemlerini kullandıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği (GESİAD) Başkan Yardımcısı Ali Ersan Erdoğan, Genel Sekreter Mustafa Sözduyar ve yönetim kurulu üyeleri Serhat Sonugelen, Osman Vergiveren, Çağlayan Yılmaz, Kamil Korkmaz ve Resul Çalışır, il müdürlüğü görevine yeni atanan Mehmet Ali Yıkarbaba'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

GESİAD üyelerine SGK çalışmaları hakkında bilgi veren Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, "Amacımız toplumda Sosyal Güvenlik bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak? dedi.

Kayıt dışı ile mücadele kapsamında önceliği ceza yazmaya değil bilinçlendirme ve rehberliğe vereceklerini ifade eden Yıkarbaba, "Kayıt dışı istihdamla işçilerin büyük hak kayıpları yaşadıkları malumdur. Bunu önlemek için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Sigortasız işçi çalıştırmak işveren açısından kul hakkını da doğurur ve de kanunlar yönünden de önemli yaptırımlara uğramasına yol açar. Bunun için kayıt dışı istihdama çok büyük önem veriyoruz. Elimizde gelen ölçüde denetimlere ağırlık vereceğiz. Denetimlerde kayıt dışı istihdam yapan işverenlere ceza kesmek yerine bilinçlendirici, bilgilendirici yönde rehberlik edeceğiz. Ceza kesersek işçiyi işten çıkarma durumuna da yol açabiliriz. Bu yüzden öncelik rehberlikte.? dedi.

GESİAD Başkan Yardımcısı Ali Ersan Erdoğan ise dernek olarak kayıt dışı istihdama yönelik olarak duyarlı olduklarını, üyelerinin tamamının işçilerini sigortalı çalıştırdıklarını tespit ettiklerini belirtti.

Ziyaret sırasında Nevşehir Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Ersan Erdoğan tarafından Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba'ya içerisinde dernek ambleminin bulunduğu topraktan yapılma çanak hediye edildi. Sonrasında ise SGK il binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber