Silah ruhsatlarından elde edilen gelirle ambulans alındı

Silah ruhsatlarından elde edilen gelirle bir anaokulu yaptıran, bir diğerinin de inşaatına devam eden Trabzon Valiliği, bu kez de tam donanımlı bir adet ambulans satın aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silah ruhsatlarından elde edilen gelirle alınan ambulans Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi kullanımına verildi.

Ambulansın teslimi için Valilik önünde yapılan törene, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü katıldı. Vali Kızılcık, burada yaptığı açıklamada, sağlık alanında insanların daha iyi hizmet alabilmeleri için son teknoloji ile donatılmış bir ambulansı Farabi Hastanesi'ne hediye etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Halkın her alanda memnuniyetini temin etmek için vatandaş odaklı hizmet üretmenin gayreti içerisinde olduklarını anlatan Kızılcık, "Sağlıkta diğer alanlar gibi devletimizin öncelikli sektörlerinden bir tanesi. Üniversite, devlet ve özel sektör hastaneleri ile vatandaşımızın sağlık hizmetinden en etkin ve en hızlı şekilde istifade edebilmesi için önemli yatırımlar ve atılımlar gerçekleştirildi. Yapılan kamuoyu araştırmaları da vatandaşlarımızın sunulan hizmetlerden memnuniyet açısından en başta sağlık hizmetinden memnun olduklarını gösteriyor. Devlet olarak en fazla bu alana yatırım yapmanın gayreti ve arayışı içerisindeyiz. İlimizde üniversite, devlet ve özel hastanelerimiz ile bölge insanına ve hatta yurtdışına da hizmetler veriyoruz. Farabi Hastanemizin karaciğer ve böbrek nakli gibi çok özel başarılara imza attıklarını biliyoruz. Bizler kendileri ile gurur duyuyoruz. Ama bunlar hiçbir alanda olmadığı gibi bu alanda da yeterli değildir. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermenin arayışı içerisindeyiz." dedi.

KTÜ Rektörü Baykal ve Başhekim Özlü'de ambulansın çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, Vali Kızılcık'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Rektör Baykal'a ambulansın anahtarı teslim etti. Son teklonoloji ile donatılan ambulansın 145 bin liraya malolduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber